Рад на обради Легата др Александра Костића у Гроцкој се наставља

17. јул 2019.

 Сталном поставком "Легат др Александра Костића - ГО Гроцка" рад на заоставштини проф. др Алекдсандра Костића није завршен, напротив. Збирка и бројни предмети ће бити обрађени, како би били предмет даљих проучавања и излагања. Такође, збирка се увећава новим предметима које су наследници даровали Центру за културу у жељи да допринесу Легату и тиме отргну од заборава личност и дело Александра Костића и његове супруге Смиље Јоксић-Костић.

На позив директорке установе, Гроцку су посетили археолози Музеја града Београда који су учествовали у обради и поставци Легата. Кустоси Драгана Стојић и др Милош Спасић обишли су Центар за културу са актуелном изложбом "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући и Легат др Александра Костића у галерији библиотеке "Илија Гарашанин" у оквиру припрема за даљу обраду збирке Легата. Оцене су и даље једногласне: општина Гроцка је изнела пред јавност веома лепу и садржајну поставку, у оквиру које су отргнуте од заборава изузетне и заслужне личности из више области наше науке, културе и историје.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.