Гости из Норвешке: РАДОСТ ЕВРОПЕ у Ранчићевој кући

04. октобар 2019.

 

 

У оквиру међународне дечје манифестације „Радост Европе“, у среду 3. октобра Ранчићеву кућу посетили су представници ОШ “Свети Сава“ из Врчина са својим гостима - ђацима и наставницима из Норвешке.
У оквиру излетничког дана и обиласка општине Гроцка, који је укључио, поред Ранчићеве куће, и обилазак археолошког налазишта у Винчи, посетиоцима из далеке европске земље је у сарадњи са основном школом уприличен и пријем у ГО Гроцка, где им је организована презентација о општини чији су гости и пригодни поклон-сувенири.
Игра, песма, другарство, разумевање другог и другачијег, мултикултуралност, дечије стваралаштво, синоними су за “Радост Европе”, сусрет деце Европе у Београду који сваке године окупља узраст од 7 – 14 година. Почетком октобра, београдски малишани у својим породицама угосте више стотина вршњака из целе Европе, који са собом доносе звук, покрет, слику, обичаје своје земље, а које током четири дана трајања програма прикажу домаћинима. И тако већ деценијама.

Да се подсетимо: давне 1968. године, Редакција “Сусрети четвртком” тадашњег Дома пионира, а данас Дечјег културног центра Београд, покренула је иницијативу да се организује међународна дечја манифестација под називом “Радост Европе”.

 

Повезани садржај