Најаве и вести: „Хор дечјег културног центра Београд и боје Европе“

21. октобар 2021.

 

„Дани европске баштине“ у ванвременском и негованом амбијенту Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе из 19. века, обележавају се разноврсним програмима, а посетиоце у петак 22. октобра у 11 часова очекује још једно изузетно извођење, када ће у „Музичкој башти“ наступити Хор Дечијег културног центра Београд са програмом под називом „Боје Европе“, док се у галеријском простору Центра за културу Гроцка може погледати групна изложба радова са сазива 23. Ликовне колоније ГО Гроцка.

Хор Дечијег културног центра Београд (ДКЦБ) остварио је бројне самосталне концерте, међународна гостовања, учествовао је на фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству, сарађивао са оркестрима и ансамблима, и издао три самостална ЦД-а. Хор ДКЦБ је добитник бројних награда, а окупља талентовану децу предшколског и основношкослког узраста, која у области певања показују посебну надареност, креативност и љубав према музици. Овај хор одликује добра вокална техника, чиста интонација, уједначена боја и пре свега музикалност младих извођача.

Репертоар хора је разноврстан и обухвата различите музичке жанрове: од дечије, филмске, класичне, народне и староградске, до духовне музике, како домаћих, тако и страних аутора. Диригент, уметнички руководилац и оснивач хора је магистар дириговања Невена Ивановић.

Улаз је слободан, уз поштовање здравствених мера заштите.

 

Концерт су најавили бројни електронски медији и портали, од којих издвајамо:

- Вест на сајту Вечерњих новости може се погледати ОВДЕ.

- Вест на сајту дневних новина Блиц се може прочитати ОВДЕ. 

 

Повезани садржај