Музеј се опрема: Стигле витрине за легат др Александра Костића

04. јун 2017.

 

Још се ишчекује тренутак када ће Библиотека града Београда уселити књиге и почети са радом у реновираној згради библиотеке „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, али се зато општински легат др Александра Костића увелико спрема за усељење у део простора томе намењен.

У суботу, 3. јуна у библиотеку су унете витрине које ће ускоро примити и чувати драгоцену заоставштину и археолошке налазе овог великог човека и научника који су били заборављени близу 20 година. Витрине од пуног дрвета су осмишљене и израђене по угледу на оне из Ранчићеве куће, које су 1982. наменски рађене за Завичајни музеј са легатом. Амбијент одељења са музејском поставком допуниће и округли сто са столицама, традиционални сет који такође потиче из Ранчићеве куће.

Општина Гроцка ће објекат библиотеке ускоро о свом трошку опремити и алармним системом, а надамо се да ће и корисник простора – библиотека града Београда – у најскоријем периоду почети са радом.

Јер, објекат библиотеке је иницијативом и залагањем општине Гроцка и Центра за културу реновиран, умивен и спреман, а Грочани са нестрпљењем ишчекују да им отвори своја врата.

 

Повезани садржај