Најаве и вести: „ВАРОШКИ САЛОН“, празнична изложба у Ранчићевој кући

24. децембар 2021.

 

Традиционална празнична изложба „Варошки салон“ у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, аутентичном варошком дому, биће свечано отворена у петак 24. децембра у 18 часова.

Новогодишња групна поставка окупља око 30 уметника и представља бројне и разноврсне радове ликовне и примењене уметности. Приликом представљања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке. Изложбу ће отворити Зорица Атић, историчарка уметности.

Изложба је продајног карактера и доступна је за љубитеље уметности до 18. јануара 2022. године.
Поставка у галерији Ранчићеве куће, заштићеног културног добра и старог варошког дома Гроцке и Србије, обухвата радове ликовних и примењених уметника, као и одабраних уметничких занатлија.

Посетиоцима и публици пружа јединствену прилику да се сусретну са уникатним предметом или детаљем – који је рад сликара, вајара, или пак уметничког занатлије. а представљени су уметнички предмети и уникатни ручни рад. Изложба је осмишљена у празничном духу радости и даривања, као вид подршке раду уметника и стваралачкој сцени.

Ако при даривању бирате да будете креативни, посетите „Варошки салон“ у Ранчићевој кући, изаберите неки од уникатних уметничких радова и предмета и подржите стваралаштво.

„Варошки салон“ излаже уметничка дела у разноврсним техникама као што су акварел, уље на платну, пастел, графика, фотографија и комбиноване технике, затим накит од сребра и бакра ручне израде, ручно израђене дрвене играчке, дизајниране одевне детаље од коже и текстила – ташне, капе…

Незаборавну атмосферу изложби дарује и простор Ранчићеве куће који одише ванвременским складом и вековном традицијом. Припадала је породици Ранчић, а данас у њој станује установа културе општине Гроцка. Топли варошки дом има и неговано, уређено двориште у коме се одржавају културни догађаји и манифестације.

Догађај је представљен у складу са здравственим препорукама и актуелним мерама заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса ЦОВИД-19. Посетиоци се током трајања изложбе придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.

Вести су најавили бројни електронски медији и портали од којих издвајамо:

Званични портал града Београда, најава на порталу. 

- SeeCult портал за уметност и културу, најава.

 

Повезани садржај