АГРО ТВ у воћној Гроцкој на Дунаву

23. јул 2020.

 

Трагом сунчаних и зелених репортажа из старе вароши крај Дунава, екипа Агро телевизије претходних дана снимала је у Гроцкој материјал за нове епизоде. Прилози су посвећени воћарству и виноградарству Гроцке, али и незаобилазним, прелепим летњим призорима старе вароши на Дунаву.
Снимање је обухватило неколико воћних имања и газдинстава, баш као и занимљиву причу о Гроцкој кроз историју, јер лепа варош крије много тајни, од којих су неке сачуване у пажње вредним надимцима као што су воћна Гроцка, зелена Гроцка, мала Калифорнија, српска Калифорнија, Гроцка на Дунаву ...


 

Међу саговорницима су били директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, власник органске Винарије Плавинци Бранислав Анђелић, власник дивног воћњака крај реке Драган Петровић, и други.

Значај реке Дунав за грочанско воћарство и културну баштину сагледали смо и са воде, а констатовали и да у овом зеленом и плавом крајолику свако према својим афинитетима пронађе призоре и кутке за одмор и разоноду.

Прва емисија у плану је за емитовање наредног петка, 31. јула, а сатница ће бити благовремено најављена.Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ.

 

 

Повезани садржај

13јануар2021
Снешко Белић у башти Ранчићеве куће

Снешко Белић у башти Ранчићеве куће

13 јануар 2021

Центар за културу Гроцка и Ранчићева кућа, лепотица народног неимарства, привлачни су деци на многе начине. Велика башта је својом белином била позив на снежне радости.