АГРО ТВ у воћној Гроцкој на Дунаву

23. јул 2020.

 

Трагом сунчаних и зелених репортажа из старе вароши крај Дунава, екипа Агро телевизије претходних дана снимала је у Гроцкој материјал за нове епизоде. Прилози су посвећени воћарству и виноградарству Гроцке, али и незаобилазним, прелепим летњим призорима старе вароши на Дунаву.
Снимање је обухватило неколико воћних имања и газдинстава, баш као и занимљиву причу о Гроцкој кроз историју, јер лепа варош крије много тајни, од којих су неке сачуване у пажње вредним надимцима као што су воћна Гроцка, зелена Гроцка, мала Калифорнија, српска Калифорнија, Гроцка на Дунаву ...

Међу саговорницима су били директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, власник органске Винарије Плавинци Бранислав Анђелић, власник дивног воћњака крај реке Драган Петровић, и други.

Значај реке Дунав за грочанско воћарство и културну баштину сагледали смо и са воде, а констатовали и да у овом зеленом и плавом крајолику свако према својим афинитетима пронађе призоре и кутке за одмор и разоноду.

Прва емисија у плану је за емитовање наредног петка, 31. јула, а сатница ће бити благовремено најављена.

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ.

 

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.