Дневни лист ПОЛИТИКА доноси вест о јубилеју Друштва конзерватора Србије, обележеном у Ранчићевој кући

19. април 2022.

 

Дневни лист ПОЛИТИКА у уторак 19. априла доноси вест о јубилеју Друштва конзерватора Србије, који је свечано обележен изложбом „50 ЗА 50 – ОНИ СУ НАС УЧИЛИ“ у Ранчићевој кући.

Догађај у старој вароши крај Дунава, познатој по лепоти природе и вредној културној баштини, употпуњен је сунчаним, пролетњим даном и расположеном публиком из свих крајева Србије. Међу присутнима су били представници Министарства културе, Општине Гроцка, Европа Ностра Србије, конзерватори и стручњаци из установа заштите Ниша, Краљева, Ваљева, Смедерева, Новог Сада, Панчева, Зрењанина, Суботице, Сремске Митровице, Београда, Галерије Матице српске, Архива Србије, Куће Павловић, породице представљених конзерватора у оквиру изложбе, и многи други. Скуп су на летњој сцени Ранчићеве куће поздравиле у име домаћина Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, и Катарина Максимов, председница Друштва конзерватора Србије, док је 50 година постојања и посвећеног рада на заштити културног наслеђа овом реномираном струковном Друштву честитала Данијела Ванушић, помоћница министрa културе.
У оквиру свечаности, у негованом амбијенту ванвременске баште споменика културе, додељене су награде и признања за изузетна остварења на заштити, чувању, научној обради, презентовању и популаризацији културних добара. Након свечаности, за заинтересоване госте уприличена је и шетња старом вароши крај Дунава.
 
Изложба траје до 10. маја.
Добро дошли!

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

 

Повезани садржај