Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру рубрике „Београдска хроника“ доноси вест о дигиталним могућностима шетње Касно-римском гробницом

23. новембар 2020.

 

Дневни лист ПОЛИТИКА у понедељак 23. новембра у оквиру рубрике Београдска хроника доноси вест о дигиталним могућностима шетње Касно-римском гробницом у Брестовику:


- Да се и у ово време короне може отићи у „археолошко истраживање” а да се не мора мрднути из куће, показао је Центар за културу у Гроцкој. Они су на свој сајт поставили „шетњу” кроз касноримску гробницу у Брестовику, један од најдрагоценијих очуваних споменика из античког периода у Србији.
Виртуелна тура урађена је уз помоћ „Matterport Pro2 3D”, последње генерације хардвера намењеног за снимање 3 де виртуелних тура, у сарадњи са „OCOLO digital” и Центром за урбани развој.
– Сем по живописним пејзажима под воћњацима и виноградима, Брестовик је чувен по овој античкој гробници која је припадала властелинској римској породици из трећег века. И данас је доступна посетиоцима, као споменик културе од великог значаја за Републику Србију – рекла је Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка.

Вест на сајту ПОЛИТИКЕ може се погледати ОВДЕ.

 

Повезани садржај

19јануар2021
Успомену на личност и дело заборављеног лекара, гинеколога-акушера др Јована Јовановића, чува - трешња „докторка“

Успомену на личност и дело заборављеног лекара, гинеколога-акушера др Јована Јовановића, чува - трешња „докторка“

19 јануар 2021

Прилог у емисији „Од злата јабука“ РТС1, препун чаробних сунчаних призора реке, трешњи и зеленила, снимљен је у пролеће 2020. године, у Гроцкој крај Дунава.

19јануар2021
Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

19 јануар 2021

Традиционална годишња смотра дечјих радова под називом „Ликовно путовање“, насталих на Ликовној радионици установе, биће доступна од 22. јануара – 10. фебруара 2021. год.