Емисија ГОСТОЉУБЉЕ посвећена Гроцкој

26. фебруар 2020.

 

Сниматељска екипа предвођена новинарком и продуценткињом Јасмином Никитовић-Стојичић, познатом као заштитно лице серијала Знање - Имање, снимала је у Гроцкој на више локација емисију ГОСТОЉУБЉЕ. Нова српска разгледница, културно-туристички серијал "Гостољубље", емитује се на ТВ СтудиоБ, а грочанска епизода приказује се у суботу 14. марта са почетком у 19.10 часова. Реприза емисије се може погледати у понедељак 16. марта од 18.30ч (ТВ СтудиоБ).

Емисија је обухватила Ранчићеву кућу, Грочанску чаршију, легат др Александра Костића, Касно-римску гробницу у Брестовику, манастир Рајиновац у Бегаљици, Коњички клуб у Гроцкој, панораме ресторана Виногради, органску винарију Плавинци... и многобројне визуре и детаље лепе вароши крај Дунава. На свакој од локација емисија је имала госте и саговорнике, међу којима су били директорка Центра за културу Зорица Атић, власник коњичког клуба Ненад Паунић, представници манастира, ресторана "Виногради", власник винарије "Плавинци" Бранислав Анђелић...

У сусрет новој туристичкој сезони, емисија "Гостољубље" нуди излетницима, и пре свега Београђанима, предлог како и где могу провести садржајан дан на свега посла сата вожње од центра престонице.

Фото-албум са догађаја се може погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка, ОВДЕ

 


 

Повезани садржај

26март2020
Мале приче о културним добрима Гроцке

Мале приче о културним добрима Гроцке

26 март 2020

„Мале приче о културним добрима општине Гроцка“ посетиоце сајта и друштвених мрежа кроз историјске фотографије и текстове упознаје са вредностима у окружењу.