Гроцкa у Дневнику РТС-а у оквиру кампање "Мој је одмор, моја Србија"

05. јун 2020.

 

Општина Гроцка као примамљива дестинација препуна културно-туристичких садржаја и занимљивости, забележена је у оквиру промотивне кампање "Мој је одмор, моја Србија" Радио телевизије Србије, и представљена у четвртак 4. јуна у оквиру другог Дневника РТС-1.

Снимљен у среду 3. јуна, обухватио је неке од културно-туристичких садржаја лепе вароши крај Дунава: Археолошко налазиште "Бело брдо" у Винчи, Ранчићеву кућу - и уједно Центар за културу Гроцка, Грочанску чаршију, Коњички клуб "Урбан каубој", Касноримску гробницу у Брестовику, и ресторан "Виногради" у Гроцкој.
Саговорници у културно-туристичкој разгледници из Гроцке су били Драган Јанковић, кустос Музеја града Београда, Зорица Атић, кустос и директор Центра за културу Гроцка, као и представници коњичког клуба и легендарног ресторана.

Гроцка на Дунаву, стара варош удаљена од Теразија свега 25км, с разлогом у савремено доба носи назив "Мала Калифорнија", "зелена" и "воћна", и већ деценијама је омиљена дестинација за љубитеље реке и природе. Гроцка је и београдска општина са најстаријим споменицима културе и ансамблом веома значајних културних добара и локалитета. Такође, располаже ресторанима и сплавовима где се, с погледом на реку, и гастрономски може употпунити посета лепој варошици.

Погледајмо:

СНИМАК  промотивног прилога "Мој је одмор, моја Србија"

 

Повезани садржај