ИНФОРМЕР најављује концерт „Жива баштина“

13. септембар 2023.

 

Дневни лист ИНФОРМЕР у среду, 13. септембра најављује концерт српске традиционалне музике ЖИВА БАШТИНА у десетој јубиларној музичкој башти Центра за културу Гроцка.

Концерт „Жива баштина“ биће одржан у петак, 15. септембра 2023. године у 12h на летњој сцени ванвременске Ранчићеве куће у оквиру програма „Музичка башта“, а поводом манифестације „Дани европске баштине“ са темом „Живо наслеђе”.

Концертом „Жива баштина“ водећи традиционални уметници у Србији: Светлана Спајић (извођач традиционалне српске песме), Бошко Вујачић (гуслар) и Милош Николић (кавалиста), представиће део музичке ризнице српске традиционалне музике у форми пријемчивог музичког путовања, отелотворујући оно што традиција и јесте - живо предање од човека до човека, с генерације на генерацију.
Наступ ће представити више елемената нематеријалног културног наслеђа од посебног значаја, који су на националној листи нематеријалног културне баштине, баш као и саме „живе људске ризнице” (термин УНЕСКО-а за носиоце нематеријалног културног наслеђа).
 
Улаз је слободан.
Добродошли!
 

 

Повезани садржај