Изложена „Дубочајска збирка“

15. март 2021.

 

У ОКВИРУ јединствене амбијенталне целине Гроцке пронађено је место за легат др Александра Костића, где је после 20 година могуће видети чувену „Дубочајску збирку археолошких и палеонтолошких налаза, као и личне предмете брачног пара Костић, др Александра Костића и др Смиље Костић-Јоксић.

Залагањем Центра за културу и Општине Гроцка, уз свесрдну подршку Музеја града Београда, драгоцени Костићев легат грађани могу обићи у галерији која је оформљена у библиотеци Илија Гарашанин у Грочанској чаршији.

- Костић је био један од оснивача Медицинског факултета, оснивач Ветеринарског и Фармацеутског факултета, као и Института за хистологију и ембриологију, који по њему носи име, затим је основао Београдски фото-клуб, Удружење крематиста Огањ“ - објашњава за Новости“ Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка. - На Медицинском факултету, где је три пута за редом биран за декана, основао је и Терминолошки семинар и Фото-лабораторију.

 

 

- Вест на сајту ВЕЧЕРЊИХ НОВОСТИ  може се прочитати ОВДЕ.

 

Повезани садржај

22јул2021
Програм „53. Грочанских свечаности“

Програм „53. Грочанских свечаности“

22 јул 2021

„Грочанске свечаности“ су манифестација која на изузетан начин представља културне, туристичке, спортске и пољопривредне потенцијале општине Гроцка.