Каубојски дан у београдском Тексасу

24. јул 2020.

 

- Мало је познато да у Србији постоји само 3 коњичка клуба који негују вестерн стил јахања. Један од њих је и у Београду. "Поред београдске Мале Калифорније, крај сочних воћњака и винограда, где пуца најлепша београдска панорама, њишти крај главног пута и пунокрвни српски Тексас", каже Смиљана Попов ауторка и водитељка емисије Београд за почетнике.

- И девојке и дечаци који обожавају коње живе на овом имању, уместо теретане свакодневно на тоне бала сена утоварају, негују, тимаре, хране и јашу коње. Уз кактусе, салоне у дрвету, штале са балама сена, зечеве који се играју са псима, кокошкама, птицама, и 15 расних квотер коња, већ деценијама постоји овај београдски мали Тексас, а да ми појма немамо...!"

Коњички клуб “Урбан каубој” у Гроцкој не подражава каубојски ранч, већ се овде и живи каубојским начином живота...

Репортажа је доступна и на порталу МЕДИАСФЕРА.  који преноси причу Смиљане Попов и сусрет "Београда за почетнике" са Коњичким клубом "Урбан каубој" у Гроцкој.

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ.

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.