Медији најављују изложбу ПРОТОК ВРЕМЕНА у Ранчићевој кући

24. јануар 2024.

 

Дневни листови НОВОСТИ и ТЕЛЕГРАФ најављују: РЕТРОСПЕКТИВНА изложба слика, цртежа и икона „Проток времена“ уметнице Иване Блечић Стефановић, биће отворена у петак, 26. јануара 2024. године, у 19 часова, у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. Изложбу ће отворити Зорица Атић, историчарка уметности.

Самостална изложба „Проток времена“ уметнице Иване Блечић Стефановић у галеријском простору Ранчићеве куће представља својеврсну ретроспективу, која публици дочарава визуелни пресек богатог уметничког рада настајалог током три деценије. Изложбу чини више десетина радова - слика, цртежа и икона, који су се тематски, технички и стилски мењали, а чије једине константе су снажан колорит, наклоност aуторке ка природи и истрајавање у уметности упркос свим променама - спољним и унутрашњим, променама политичких и вредносних система, породичних структура, технолошких иновација...

Ивана Блечић Стефановић (1971) рођена је у Београду. Дипломирала је на Факултету примењених уметности Универзитета у Београду 1994. године на одсеку сликар-рестауратор. Сликарство је студирала у класи проф. Градимира Петровића, а рестаурацију код проф. Гордане Кусовац у Народном музеју. Током студија усавршавала је цртеж на Академији примењених уметности у Прагу и рестаурацију слика у Риму. Редовни је члан Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС). Излагала је на десет самосталних изложби и преко четрдесет колективних изложби у земљи и иностранству. Учесница је више ликовних колонија, бави се сликарством, иконописом и рестаурацијом (при: Народном музеју, Дијана центру, Републичком заводу за заштиту споменика културе – Београд). Учествовала је у рестаурацији: Саборне цркве у Београду, Завичајног музеја у Земуну, иконостаса цркве у Жабарима код Тополе. Од 2002. године ради као професор у средњој школи за уметничке занате „Техноарт - Београд“ на смеру за конзервацију.


Изложба траје до 16. фебруара 2024. године.
Добро дошли!

Медијске најаве ретроспективне изложбе „Проток времена“ уметнице Иване Блечић Стефановић у Ранчићевој кући:

Информативни портал Telegraf
Информативни портал НОВОСТИ

 

 

Повезани садржај