Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29. септембар 2022.

 

У оквиру манифестације „Дани европске баштине – Одрживо наслеђе“, позивамо вас на Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч, и уједно на дружење и затварање изложбе „Путујуће шаре Србије“ Милице Живадиновић која гостује у Ранчићевој кући.

Након окупљања у гостољубивој топлини Ранчићеве куће, српском варошком дому у коме „станује“ Центар за културу Гроцка и актуелна изложба „Путујуће шаре Србије“, домаћински тандем у саставу Зорица Атић, историчарка уметности-кустос, и Смиљана Попов, ауторка и уредница ТВ серијала „Београд за почетнике”, дочараће публици колико је Гроцка, стара варош позната по живописним пејзажима с погледом на реку, једнако чувена и по знаменитим местима и драгоценим споменицима културе.

Најаве електронских медија и портала могу се прочитати на:

- Портал МediaSfera

Портал INFO24.rs

 

 


 

Повезани садржај

06децембар2022
Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

06 децембар 2022

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Врчину током новембра месеца упознали су се са уметношћу два великана светске и француске уметности.

03децембар2022
Опчињеност Дунавом и културном баштином

Опчињеност Дунавом и културном баштином

03 децембар 2022

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 2. децембра представљени су радови дванаест ликовних и примењених уметника, настали на 24. Ликовној колонији