МОЈА СРБИЈА: Диван-трибина „Чајанка са породицом Костић” у Ранчићевој кући

14. децембар 2023.

 

МОЈА СРБИЈА портал најављује диван-трибину „Чајанка са породицом Костић” у Ранчићевој кући.

Добродошли у Ранчићеву кућу на диван-трибину „Чајанка са породицом Костић”, новинарке Смиљане Попов – „Београд за почетнике”, са ауторкама изложбе „Скице из живота породице Костић”, у петак, 15. децембра, у 17 часова.


Поводом 130 година од рођења и 40 година од смрти проф. др Александра Костића, великана српске науке и културе, у Гроцкој је у току изложба СКИЦЕ ИЗ ЖИВОТА ПОРОДИЦЕ КОСТИЋ која јавности премијерно представља изузетан, до сада невиђен документарни материјал из заоставштине. Фотографије из породичних албума чуваних у Ранчићевој кући и летњиковцу у Гроцкој прате експонати, лични предмети и знамења, али и карактеристичне цртице из живота ове чувене београдске породице – проф. др Александра Костића, проф. др Смиље Костић Јоксић и прослављеног композитора Војислава Вокија Костића, који су својим постигнућима и делима значајно утицали на науку, уметност и културу Србије.

Модераторка и домаћица трибине Смиљана Попов, и ауторке изложбе „Скице из живота породице Костић“ - проф. Др Нела Пушкаш, хистолог, и директорка установе Зорица Атић, историчарка уметности – диваниће о до сада јавности непознатoм документарном материјалу и појединостима из живота чувене београдске породице Костић, представљеном на изложби у Ранчићевој кући.


Најава се може прочитати на порталу МОЈА СРБИЈА ОВДЕ.

 

Повезани садржај