О промоцији филма Грочанске приче читамо у дневном листу Политика

07. новембар 2019.

 

Дневни лист ПОЛИТИКА у четвртак 7. новембра у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о промоцији документарно-туристичког филма „Грочанске приче” аутора Небојше Илића који је у среду 6. новембра од 18 часова премијерно приказан у Општини Гроцка пред бројном публиком.

Такође, и електронско издање дневног листа ПОЛИТИКА доноси вест о промоцији филма, а вест се може прочитати ОВДЕ


 

- Документарно-туристички филм „Грочанске приче” у режији Небојше Илића премијерно је приказан у Општини Гроцка пред бројном публиком коју су поздравили аутор овог остварења, професорка Милина Косановић и председница општине Живадинка Аврамовић. Филм који је недавно представљен на 11. Међународном фестивалу туристичког и еколошког филма – Сила фесту у Великом Градишту, у око 25 минута трајања обухвата културне и туристичке атракције Гроцке. Приказује зелене и воћне грочанске панораме крај реке, винчанску културу, Грочанску чаршију, Ранчићеву кућу, Легат др Александра Костића у Гроцкој и летњиковац у Дубочају, Касноримску гробницу у Брестовику, ресторан „Виногради”, Огледно добро „Радмиловац”...

Аутор и режисер који иза себе има низ запажених документарних остварења, „Грочанске приче” реализовао је у сарадњи са Високом туристичком школом струковних студија у Београду, а међу домаћинима и учесницима су Центар за културу Гроцка, Музеј града Београда, Пољопривредни факултет и породица Михајловић из Гроцке. Како се наводи у синопсису, „Туристички филм о Гроцкој допушта вам да без журбе уживате у атмосфери ове сликовите варошице и да слушајући приче људи из овог места о богатом културном наслеђу и природним лепотама пожелите да је и сами посетите...”

У наставку вечери, професор рибарства Зоран Марковић, један од учесника филма, представио је новоотворено „Село праисторијског рибара” у оквиру Огледног добра „Радмиловац” у Винчи, којим руководи Центар за рибарство Пољопривредног факултета у Београду. Насеље дочарава лепенску, старчевачку и винчанску културу становања поред Дунава, који је миленијумима окосница најлепших грочанских прича...

 

Повезани садржај

23јануар2020
ТВ поздрав из Гроцке са Смиљаном Попов

ТВ поздрав из Гроцке са Смиљаном Попов

23 јануар 2020

Познато ТВ лице, Смиљана Попов, новинарка и ауторка серијала о лепотама и занимљивостима Београда, посетила је Гроцку трагом нових прича.