Осмо „Ликовно путовање“ у НОВОСТИМА

02. фебруар 2023.

 

Осмо Ликовно путовање у НОВОСТИМА: Изложба дечјих радова у Ранчићевој кући је смотра дечјег стваралаштва насталог у протеклој 2022. години на Ликовној радионици Центра за културу Гроцка у ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој и ОШ „Св. Сава“ у Врчину, одељење „Доња мала“.

На изложби је представљен одабир најуспешнијих креативних остварења чији су творци деца и ученици узраста од седам до дванаест година. Маштовити, радознали, вредни полазници изнедрили су мноштво радова - изведених самостално или заједнички. Заступљеност разноликих тема и техника младим ствараоцима проширује креативне видике, а изложби изнова доноси свежину и шароликост, која се огледа у многобројним цртежима, сликама, графикама, вајарским и другим уметничким предметима обликованих у различитим ликовним и примењеним техникама. Теме Ликовног путовања низале су се од упознавања са уметничким делима домаћих и страних уметника, ,,вечитих тема“ - мртве природе, портрета, аутопортрета и пејзажа, преко народне уметности, животињског и биљног света, празничних мотива... које су изведене у техникама: акварел, зграфито, монотипија, темпера, уљани и суви пастел и комбиноване технике.
 
„Ликовно путовање“ Установе у школама у Гроцкој и Врчину водиле су сликарке Марион Дедић и Мика Ловре Миловић, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.
 
Изложба траје до 20. фебруара 2023. године.
Добро дошли!


Вест се може прочитати на информативном порталу НОВОСТИ.


 

Повезани садржај