ПОЛИТИКА најављује изложбу БЕОГРАД НА ТОЧКОВИМА, танго концерт и олдтајмере у Ранчићевој кући

11. септембар 2023.

 

ПОЛИТИКА у штампаном издању најављује: 

„БЕОГРАД НА ТОЧКОВИМА – прашина и гламур“ & наступ LIBERCUATRO TANGO ENSEMBLE
Ранчићева кућа, 9. септембар од 18ч

Покрените се кроз време, у звездану прашину и гламур старог Београда!
 
Центар за кулуру Гроцка и Фејсбук група љубитеља и зналаца „Био једном један Београд“ вас позивају да присуствујете отварању изложбе документарних фотографија „БЕОГРАД НА ТОЧКОВИМА – Прашина и гламур“ у суботу 9. септембра од 18h у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
 
У незаборавном амбијенту Ранчићеве куће, споменика културе у питорескној Гроцкој, биће представљене црно-беле фотографије из породичних албума и колекционарских збирки уредника и чланова ове групе. Изложбу ће отворити и дочарати - како то само она уме – директорка Артис центра Тамара Огњевић, историчарка уметности, херитолог и књижевница.
 
Несвакидашња и узбудљива поставка, која сликовито приповеда о прохујалој епохи и развоју Београда, може се погледати у Ранчићевој кући све до краја септембра, у част драгоцене културне манифестације „Дани европске баштине“.
О ванвременском складу Ранчићеве куће, грађеној по мери човека недалеко од Цариградског друма, с погледом на моћни Дунав, говориће директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, историчарка уметности.
 
Исте вечери, 9. септембра на летњој сцени Ранчићеве куће од 19:30h наступиће „Libercuatro tango ensemble“ у оквиру јубиларне десете „Музичке баште“ Центра за културу Гроцка. Ансамбл ће публици представити специфичну танго културу, која је 2009. године уврштена на УНЕСКО листу културног наслеђа.
 
У богатом културном догађају учествује и Олдтајмер клуб Београд, са ревијалном изложбом времешних четвороточкаша у чаробном амбијенту баште Ранчићеве куће. Сигурно нисте знали да је председник овог клуба љубитеља старих возила Бора Настасић, Грочанин из старе породице лепе вароши крај Дунава.
 
Улаз на догађаје је слободан.
Добро дошли!

 

 

 

 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.