РТС 1 Јутарњи програм - прилог са звезданог културног догађаја у Ранчићевој кући

13. септембар 2023.

 

РТС 1 Јутарњи програм у уторак 12. септембра око 9.25 сати доноси диван прилог са звезданог културног догађаја у бајколикој Ранчићевој кући протеклог викенда, о коме се и даље прича, а који је укрстио лепоту, историју, културу сећања, гламур, колекционарство, пасије и скуп дивних људи. 
 
Центар за кулуру Гроцка као домаћин и фантастична Фејсбук група љубитеља и зналаца „Био једном један Београд“ уприличили су у суботу 9. септембра од 18h у Ранчићевој кући, споменику културе, звездано отварање изложбе документарних фотографија „БЕОГРАД НА ТОЧКОВИМА – Прашина и гламур“.
 
Исте вечери, на летњој сцени Ранчићеве куће, наступио је „Libercuatro tango ensemble“ у оквиру јубиларне десете „Музичке баште“ Центра за културу Гроцка. Ансамбл је публици представио специфичну танго културу, која је 2009. године уврштена на УНЕСКО листу културног наслеђа.
 
Учествовао је и Олдтајмер клуб Београд, са ревијалном изложбом времешних четвороточкаша у чаробном амбијенту баште Ранчићеве куће.
Вече је зачинила и дегустација органских вина винарије „Плавинци“ са сунчаних падина грочанског виногорја...
 
 
Видео прилог се може погледати на YouTube каналу РТС 1 Јутарњи програм ОВДЕ
 

 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.