ТВ ХЕПИ: „Прело у нашем сокаку“ - грочанска епизода

23. новембар 2021.

 

Гледаоци широм Србије уживали су у грочанској епизоди „Прело у нашем сокаку“  на Хепи телевизији у суботу, 20. новембра од 13 до 15 часова.
Градска општина Гроцка на челу са председником Драганом Пантелићем представила је своје пројекте, планове, ресурсе и капацитете, и дочарала у слици и речи зашто јој тепају „српска Калифорнија“, и зашто је једна од најзанимљивијих београдских дестинација.
 
У емисији су учествовали руководиоци ОШ Никола Тесла“ у Винчи, највеће осмољетке у Србији - Драгољуб Гачић, ОМШ Невена Поповић у Гроцкој, која је међу најбољима у Србији - Бранка Ивковић Петронић, Огледног добра Радмиловац у Винчи и сектора Мали Дунав - проф. др Зоран Марковић, и Центра за културу Гроцка, који је пример добре праксе и носилац признања међу установама културе - Зорица Атић.
 
Представила се и млада нада српског рукомета овенчана златом - Ана Миленковић, као и чувена занатска радња „Кири“ за израду ношњи и опанака - Катарина Алексић.

Програм су зачинила културно-уметничка друштва из Болеча и Врчина, као и етно-певачка група музичке школе, а сцену у студију украсиле и замирисале традиционалним кулинарским специјалитетима вредне руке домаћица из Дражња.
Атрактивни прилози са терена о кувању аласке чорбе са свежом дунавском рибом (Слађана Милосављевић, кувар), касно-римској гробници у Брестовику (Ратмира Милосављевић, власница имања), Ранчићевој кући и Легату др Александра Костића (Зорица Атић, директор и кустос Центра за културу Гроцка), Археолошком налазишту у Винчи (Драган Јанковић, кустос Музеја града београда), објаснили су публици зашто се Гроцка дичи вековним трајањем, изузетним културним наслеђем и вредном традицијом.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај