ТВ ПИНК Вести: СНИМАК гостовања уживо Јелене Хинић и Зорице Атић

21. децембар 2021.

 

Гошће поподневног програма ТВ ПИНК Вести који се емитовао уживо у недељу 19. децембра (15.40-16.15ч) биле су примењена уметница Јелена Хинић, иконописац, и историчарка уметности Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка.
 
Повод гостовања била је изузетна изложба „Свети Срби“ у Ранчићевој кући, културном добру и несвакидашњем галеријском простору града Београда, а веома интересантно излагање и разговор са водитељем Иваном Голушином је трајало 35 минута.
 
Изложба „Свети Срби“ иконописца Јелене Хинић изазвала је у протекле две недеље велико интересовање и привукла бројне посетиоце. Поставку су сачињавали репродуковани прикази изведени према иконама Светих Срба које је ауторка израдила за велики хорос Храма Светог Саве на Врачару, као и скице и појединачне иконе светитеља.
 
Изложбу је на посебан начин допунио и амбијент Ранчиве куће, заштићеног културног добра и некадашњег варошког дома Гроцке, у коме данас „станује" Центар за културу Гроцка.
 
Изложба је завршена 20. децембра.
 
Захваљујемо уреднику Ивану Ранђеловићу на позиву.
 
 

ВИДЕО-ПРИЛОГ гостовања се може погледати на youtube каналу TELEVIZIJA VESTI на 12.15 мин снимка.

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.