ТВ Студио Б: Видео-гостовање у знаку културне баштине

08. јануар 2021.

 

Гошћа Јутарњег програма ТВ СтудиоБ у среду 6. јануара била је Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, и то уживо из Ранчићеве куће, културног добра од великог значаја за нашу земљу и седишта Центра за културу Гроцка.

Повод разговора била је атмосфера уочи најрадоснијег хришћанског празника, али и однос према културној баштини као и начини њеног очувања и разумевања. Зелена и воћна београдска општина може се похвалити дугим трајањем, и изузетно вредним ансамблом културних добара, о чему сведочи и лепотица народног неимарства, Ранчићева кућа. Директорка је нагласила да је Ранчићева кућа са изложбом „Варошки салон“ отворена за посетиоце и у суботу 9. јануара у периоду 10-16 часова. Празнична изложба је подршка стваралаштву и креативним потенцијалима уметничке сцене, окупља 25 ликовних и примењених уметника и нуди разноврсне уметничке радове, у различитим техникама и уникатне занатлијске предмете - слике, цртеже, накит, уметничке сувенире, еколошке дрвене играчке...

 

ВИДЕО-ПРИЛОГ гостовања се може погледати на youtube каналу "Београде, добар дан" ТВ Студио Б.

 

Повезани садржај

19јануар2021
Успомену на личност и дело заборављеног лекара, гинеколога-акушера др Јована Јовановића, чува - трешња „докторка“

Успомену на личност и дело заборављеног лекара, гинеколога-акушера др Јована Јовановића, чува - трешња „докторка“

19 јануар 2021

Прилог у емисији „Од злата јабука“ РТС1, препун чаробних сунчаних призора реке, трешњи и зеленила, снимљен је у пролеће 2020. године, у Гроцкој крај Дунава.

19јануар2021
Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

19 јануар 2021

Традиционална годишња смотра дечјих радова под називом „Ликовно путовање“, насталих на Ликовној радионици установе, биће доступна од 22. јануара – 10. фебруара 2021. год.