ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ доносе репортажу о проф. др Александру Костићу

07. децембар 2023.

 

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ доносе дирљиву репортажу о Александру Костићу, научнику, композитору, писцу, фотографу, археологу... 
Поводом 130 година од рођења и 40 година од смрти овог великана српске науке и културе, у свечаној сали Деканата Медицинског факултета 7. децембра одржава се симпозијум ДЕЛО ПРОФЕСОРА АЛЕКСАНДРА КОСТИЋА на коме ће о делу проф. Kостића говорити стручњаци из различитих области науке, културе и уметности.

Биће и речи о "Легату др Александра Костића" у Гроцкој,који баштини ггату заоставштину, будући да је др Костић значајан део живота и многе слободне тренутке провео у свом летњиковцу у лепој вароши крај Дунава.
У Ранчићевој кући у Гроцкој у току је изложба СКИЦЕ ИЗ ЖИВОТА ПОРОДИЦЕ КОСТИЋ која јавности представља изузетан документарни материјал из заоставштине: фотографије из породичних албума фамилије Костић, њихове личне предмете и знамења, али и карактеристичне цртице из живота ове чувене београдске породице – проф. др Александра Костића, проф. др Смиље Костић Јоксић и Војислава Вокија Костића, који су својим постигнућима и делима значајно утицали на науку, уметност и културу Србије.
 
Саговорнице прилога у Новостима су уједно и ауторке изложбе, проф. др Нела Пушкаш, хистолог, и кустос Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка.

 

Репортажа се може прочитати у онлајн издању Вечерњих Новости ОВДЕ.

 

 

 

 

 

Повезани садржај