За дневни лист ПОЛИТИКА: Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка

03. јануар 2022.

 

На позив дневног листа ПОЛИТИКА, новогодишње жеље из културе у празничном издању националног листа изразила је и Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, ангажована историчарка уметности.

- Од 2022. године имам велика очекивања и пуно жеља у погледу културе, која је основ идентитета нашег народа и трајања на овим просторима, баш као и веома важног културног туризма. А драгоценој културној баштини престонице која чека да буде сачувана и представљена, припада и Kасно римска гробница у Брестовику, антички маузолеј из 3. века.
 
То је раскошан и потпуно јединствен споменик културе на тлу Београда и Србије, незаобилазан у књигама о археологији. Да га имају, њиме би се дичили многи, а пошто имамо ту срећу да је баш наш и баш код нас, желим да га видим обновљеног, на наш понос, у улози изванредне културно-туристичке знаменитости и атракције, каква и јесте, рекла је Атићева.
 
 

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.