Публикација о Гроцкој - издавачки првенац општине Гроцка

24. фебруар 2017.

 

Градска општина Гроцка је у сарадњи са Центром за културу и Канцеларијом за младе Гроцка иницирала и спровела пионирски подухват представљања занимљивости, капацитета, културне баштине и лепота општине Гроцка.

Реализована је публикација која представља благо „Мале Калифорније“.

И не само то, уз брошуру „Добродошли у Гроцку“ и и туристичку преклопницу „Место где је Европа рођена“, колор публикација „Гроцка на Дунаву“ је, сем свеобухватног представљања Гроцке на 54 стране у српско-енглеској и српско-руској језичкој варијанти, уједно и – издавачки првенац општине Гроцка!

Веровали или не, нити једно издање које је до сада општина Гроцка издала и штампала није уведено у регистар Народне библиотеке Србије, нити је доспело у званичну каталогизацију.
То даље значи, да старим издањима општине више нема ни трага ни гласа, сем примерака затечених у приватном власништву.

Каталогизација у архиви Народне библиотеке Србије управо чува траг о издањима које је неко остварио, као и припреме за штампу, на основу којих неко старо издање увек може не само да буде сачувано од заборава, ваћ да буде и поновљено.

Овим се Градска општина Гроцка 2017. године уписује у ред издавача, иницијативом председника општине Драгољуба Симоновића.
План је да и појединачни споменици културе и остали вредни локалитети и садржаји општине добију засебне брошуре, у оквиру укупне понуде данашње Градске општине Гроцка.

Промотивни материјал општине Гроцка биће представљен на предстојећем Међународном сајму туризма у Београду, 23-26. фебруара.

Хвала велико целом тиму на преданом ангажману протеклих месеци.

 

Повезани садржај

22јул2021
Програм „53. Грочанских свечаности“

Програм „53. Грочанских свечаности“

22 јул 2021

„Грочанске свечаности“ су манифестација која на изузетан начин представља културне, туристичке, спортске и пољопривредне потенцијале општине Гроцка.