Публикација о Гроцкој - издавачки првенац општине Гроцка

24. фебруар 2017.

 

Градска општина Гроцка је у сарадњи са Центром за културу и Канцеларијом за младе Гроцка иницирала и спровела пионирски подухват представљања занимљивости, капацитета, културне баштине и лепота општине Гроцка.

Реализована је публикација која представља благо „Мале Калифорније“.

И не само то, уз брошуру „Добродошли у Гроцку“ и и туристичку преклопницу „Место где је Европа рођена“, колор публикација „Гроцка на Дунаву“ је, сем свеобухватног представљања Гроцке на 54 стране у српско-енглеској и српско-руској језичкој варијанти, уједно и – издавачки првенац општине Гроцка!

Веровали или не, нити једно издање које је до сада општина Гроцка издала и штампала није уведено у регистар Народне библиотеке Србије, нити је доспело у званичну каталогизацију.
То даље значи, да старим издањима општине више нема ни трага ни гласа, сем примерака затечених у приватном власништву.

Каталогизација у архиви Народне библиотеке Србије управо чува траг о издањима које је неко остварио, као и припреме за штампу, на основу којих неко старо издање увек може не само да буде сачувано од заборава, ваћ да буде и поновљено.

Овим се Градска општина Гроцка 2017. године уписује у ред издавача, иницијативом председника општине Драгољуба Симоновића.
План је да и појединачни споменици културе и остали вредни локалитети и садржаји општине добију засебне брошуре, у оквиру укупне понуде данашње Градске општине Гроцка.

Промотивни материјал општине Гроцка биће представљен на предстојећем Међународном сајму туризма у Београду, 23-26. фебруара.

Хвала велико целом тиму на преданом ангажману протеклих месеци.

 

Повезани садржај