ЛИКОВНИ ЖИВОТ

21. јануар 2022.

 

С поносом истичемо да је у часопису „ЛИКОВНИ ЖИВОТ - драгоценој хроници о визуелним и просторним комуникацијама, директорка Центра за културу Гроцка, Зорица Атић, по звању историчарка уметности-кустоскиња, ауторским ликовним прилогом представила рад др ум. Милице Прелић Стоиљковић и самосталну изложбу „Простор егзистенције” која је одржана у Продајној галерији „Београд" од 25. фебруара до 15. марта 2021. године.

ПРОМОЦИЈА часописа Ликовни живот биће одржана у Уметничкој галерији Стара капетанија, Земун, у недељу 23. јануара у 13 часова.

Како уредништво наглашава, захваљујући финансијској подршци Министарства културе и информисања Републике Србије и овај двоброј је штампан на 100 страна, са преко 100 ликовних приказа изложби у земљи и иностранству, праћених репродукцијама.
Ликовне прилоге су потписали наши реномирани ликовни критичари Здравко Вучинић, Дејан Ђорић, Мирјана Бајић, Весна Тодоровић, Љубица Јелисавац, Маја Шкаљац - Станошевић, Радмила Костић...
 
Такође, циљ излажења часописа је и да оснажи и подстакне младе историчаре уметности и кустосе на критичко размишљање, чиме би се надоместио недостатак ликовне критике у штампаним медијима, везане за ликовну сцену у савременом тренутку.
 
У овом броју прихваћени су текстови младих историчара уметности, од којих су Анђели Роквић Васић чланови Редакције Здравко Вучинић и Петар Вујошевић, као покретачи иницијативе за доделу награде Ликовног живота, доделили награду за најуспешнијег ликовног критичара млађе генерације у броју Ликовног живота 159/160.
 
Још једном, промоција часописа Ликовни живот и додела Признања Анђели Роквић Васић је у недељу, 23. јануара 13 -14 h у Уметничкој галерији Стара капетанија, Земун, Кеј ослобођења 8.
 
Контакт: Главни и одговорни уредник Здравко Вучинић 0642870903
 
 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

18јануар2023
Изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.

Изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.

18 јануар 2023

Групна изложба дечјих радова „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022“, биће отворена у четвртак, 26. јануара у 18 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.