ЛИКОВНИ ЖИВОТ

21. јануар 2022.

 

С поносом истичемо да је у часопису „ЛИКОВНИ ЖИВОТ - драгоценој хроници о визуелним и просторним комуникацијама, директорка Центра за културу Гроцка, Зорица Атић, по звању историчарка уметности-кустоскиња, ауторским ликовним прилогом представила рад др ум. Милице Прелић Стоиљковић и самосталну изложбу „Простор егзистенције” која је одржана у Продајној галерији „Београд" од 25. фебруара до 15. марта 2021. године.

ПРОМОЦИЈА часописа Ликовни живот биће одржана у Уметничкој галерији Стара капетанија, Земун, у недељу 23. јануара у 13 часова.

Како уредништво наглашава, захваљујући финансијској подршци Министарства културе и информисања Републике Србије и овај двоброј је штампан на 100 страна, са преко 100 ликовних приказа изложби у земљи и иностранству, праћених репродукцијама.
Ликовне прилоге су потписали наши реномирани ликовни критичари Здравко Вучинић, Дејан Ђорић, Мирјана Бајић, Весна Тодоровић, Љубица Јелисавац, Маја Шкаљац - Станошевић, Радмила Костић...
 
Такође, циљ излажења часописа је и да оснажи и подстакне младе историчаре уметности и кустосе на критичко размишљање, чиме би се надоместио недостатак ликовне критике у штампаним медијима, везане за ликовну сцену у савременом тренутку.
 
У овом броју прихваћени су текстови младих историчара уметности, од којих су Анђели Роквић Васић чланови Редакције Здравко Вучинић и Петар Вујошевић, као покретачи иницијативе за доделу награде Ликовног живота, доделили награду за најуспешнијег ликовног критичара млађе генерације у броју Ликовног живота 159/160.
 
Још једном, промоција часописа Ликовни живот и додела Признања Анђели Роквић Васић је у недељу, 23. јануара 13 -14 h у Уметничкој галерији Стара капетанија, Земун, Кеј ослобођења 8.
 
Контакт: Главни и одговорни уредник Здравко Вучинић 0642870903
 
 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај