ЛИКОВНИ ЖИВОТ, Стара Капетанија у Земуну

24. јануар 2022.

 

ПРОМОЦИЈА часописа „Ликовни живот“ у Уметничкој галерији Стара капетанија у Земуну одржана је у недељу 23. јануара у 13ч, а подсећамо да је у овом броју, ауторским прилогом директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, ангажована историчарка уметности, представила рад др ум. Милице Прелић Стоиљковић и самосталну изложбу „Простор егзистенције” која је одржана у Продајној галерији „Београд" протекле године.

Како уредништво наглашава, захваљујући финансијској подршци Министарства културе и информисања Републике Србије и овај двоброј је штампан на 100 страна, са преко 100 ликовних приказа изложби у земљи и иностранству, праћених репродукцијама, а ликовне прилоге су потписали наши реномирани ликовни критичари Здравко Вучинић, Дејан Ђорић, Мирјана Бајић, Весна Тодоровић, Љубица Јелисавац, Маја Шкаљац - Станошевић, Радмила Костић...

У овом броју прихваћени су текстови младих историчара уметности, од којих су Анђели Роквић Васић чланови Редакције Здравко Вучинић и Петар Вујошевић, као покретачи иницијативе за доделу награде Ликовног живота, доделили награду за најуспешнијег ликовног критичара млађе генерације у броју Ликовног живота 159/160.

Циљ излажења часописа је и да оснажи и подстакне младе историчаре уметности и кустосе на критичко размишљање, чиме би се надоместио недостатак ликовне критике у штампаним медијима, везане за ликовну сцену у савременом тренутку.

 


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај