Трибина „Београд на точковима“ са Смиљаном Попов

14. октобар 2023.

 

У сунчану суботу, 14. октобра, последњег овогодишњег дана са летњим угођајем, одржали смо гламурозан излетнички састанак - пикник-диван у Ранчићевој кући ДИВАН-ТРИБИНУ „БЕОГРАД НА ТОЧKОВИМА: ПРАШИНА И ГЛАМУР“ Смиљане Попов „Београд за почетнике“ са уредницима групе „Био једном један Београд“.

Модераторка и домаћица трибине Смиљана Попов, новинарка и ауторка популарног ТВ серијала „Београд за почетнике“ и заљубљеници, колекционари и познаваоци Београда Бранка Наканиши, Јелена Јанић Љубисављевић и Драгољуб Гајић, део уредничког тима групе „Био једном један Београд“, и уједно део ауторског тима који је недавно представио изложбу „Био једном један Београд – Београд на точковима“ у Ранчићевој кући, диванили су са много детаља и згода о друштвеној, забавној, приватној и личној историји српске престонице, обележене прашином, гламуром и точковима...
 
Догађају је штимунг дао Олдтајмер клуб Београд, са нестварно лепим црвеним мерцедесом/кабриолетом из 1936. године, али и мини-лимузином на педале, намењене за децу! Занимљиво је да је председник клуба који окупљa љубитеље старих возила Грочанин Бора Настасић, те смо били привилеговани за овај раскошан сценографски детаљ.
 
Уредници чувене ФБ групе „Био једном један Београд“ која окупља више десетина хиљада чланова су Бранка Наканиши, Софија Мришук, Јелена Јанић Љубисављевић, Жељко Вук, Зоран Живковић, Драгољуб Гајић.
 
Ванвременска Ранчићева кућа у Гроцкој у којој „станује“ Центар за културу Гроцка, споменик је културе од великог значаја за нашу земљу и аутентични варошки дом с почетка 19. века и бележи више од два века трајања - складна, скулпторално обликована лепотица народног неимарства.
 
Организатор догађаја је Центар за културу Гроцка – установа културе Општине Гроцка.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.
 

 

Повезани садржај