Археолошка радионица - ђаци из Гроцке у археолошкој авантури

31. октобар 2019.

 


Као што смо и обећали, археолошке авантуре из културе се настављају. Археолошку радионицу у Гроцкој Центар за културу реализује у сарадњи са Музејом града Београда и ОШ "Илија Гарашанин".

 


Трећи радионичарски час одржан је у четвртак 31. октобра у школској учионици. Музејски кустоси и археолози, др Милош Спасић и Драгана Стојић, са децом и даље раде на оригиналном археолошком студијском материјалу. Прави правцати археолошки налази које су данас обрађивали потичу са ископавања из баште Ранчићеве куће 1974. године...!
 Овај пут задатак је био прецизан, прави археолошки - попуњавање кустоског картона, где се морају наћи сви подаци - материјал, врста предмета, тачне димензије, као и намена... Деца су успешно обавила и овај задатак, а цртежи су били изванредни, имајући у виду да су то ученици четвртог разреда. Након тога, следило је фотографисање предмета у специјалној фото-кутији за ту намену. Лепо смо се дружили, а и забављали, тако да је идући сусрет заказан за наредни четвртак, овај пут у Ранчићевој кући - из које ћемо се запутити до Легата др Александра Костића и погледати занимљиве и вредне налазе са нашег тла.

*Археолошку радионицу подржали су Секретаријат за културу града Београда и општина Гроцка.

 

Повезани садржај