Археолошка радионица у епизоди: Ранчићева кућа, прошлост у комшилуку

15. новембар 2019.

 

Праве археолошке авантуре из културе се настављају у оквиру Археолошке радионице коју за ђаке у Гроцкој организује Центар за културу у сарадњи са Музејом града Београда и ОШ "Илија Гарашанин".

Радионичарски археолошки сусрет са децом одржан је у четвртак 14. новембра у учионици ОШ „Илија Гарашанин“. Музејски кустоси и археолози, др Милош Спасић и Драгана Стојић, са ђацима и даље раде на оригиналном археолошком студијском материјалу. Прави правцати археолошки налази које полазници радионице обрађују, да поновимо, потичу са ископавања из баште Ранчићеве куће 1974. године...!

Уз пуно ентузијазма и вредног рада, време је неосетно прошло. Лепило се, писало, бојило и мерило. Спрема се изложба археолошког материјала из Ранчићеве куће, која ће у децембру бити изложена у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. Изложба има и назив који све говори: „Ранчићева кућа – прошлост у комшилуку“.

*Едукативну археолошку радионицу Центра за културу Гроцка подржали су Секретаријат за културу града Београда и општина Гроцка.

Фото-албум са Археолошке радионице може се погледати на ФБ страни Центра за културу Гроцка: ОВДЕ

 

Повезани садржај