Археолошка радионица у епизоди: Ранчићева кућа, прошлост у комшилуку

15. новембар 2019.

 

Праве археолошке авантуре из културе се настављају у оквиру Археолошке радионице коју за ђаке у Гроцкој организује Центар за културу у сарадњи са Музејом града Београда и ОШ "Илија Гарашанин".

Радионичарски археолошки сусрет са децом одржан је у четвртак 14. новембра у учионици ОШ „Илија Гарашанин“. Музејски кустоси и археолози, др Милош Спасић и Драгана Стојић, са ђацима и даље раде на оригиналном археолошком студијском материјалу. Прави правцати археолошки налази које полазници радионице обрађују, да поновимо, потичу са ископавања из баште Ранчићеве куће 1974. године...!

Уз пуно ентузијазма и вредног рада, време је неосетно прошло. Лепило се, писало, бојило и мерило. Спрема се изложба археолошког материјала из Ранчићеве куће, која ће у децембру бити изложена у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. Изложба има и назив који све говори: „Ранчићева кућа – прошлост у комшилуку“.

*Едукативну археолошку радионицу Центра за културу Гроцка подржали су Секретаријат за културу града Београда и општина Гроцка.

Фото-албум са Археолошке радионице може се погледати на ФБ страни Центра за културу Гроцка: ОВДЕ

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.