Археолошке припреме за изложбу „Прошлост у комшилуку“

22. новембар 2019.

 

Радионичарско археолошко дружење са децом настављено је и овог четвртка, 21. новембра у учионици ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој. Кустоси и археолози из Музеја града Београда, др Милош Спасић и Драгана Стојић, са ђацима и даље раде на оригиналном археолошком студијском материјалу.


Увелико су у току припреме за изложбу која је добила и свој датум - биће отворена 13. децембра у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
За њу треба спремити много тога, легенде, описе и паное, који ће објаснити другарима, наставницима, родитељима, пријатељима шта представљају необични и занимљиви археолошки предмети. Чему су служили, како су изгледали, од чега су били направљени, из ког доба потичу, ко их је користио...

Изложба има и назив који пуно говори: „Ранчићева кућа – прошлост у комшилуку“. Прави правцати археолошки налази које полазници радионице проучавају и обрађују, да поновимо, потичу са ископавања из баште Ранчићеве куће 1974. године...! Није шала. Прошлост је ту, у комшилуку, и ми из ње сазнајемо и учимо много тога.

*Едукативну археолошку радионицу Центра за културу Гроцка подржали су Секретаријат за културу града Београда и општина Гроцка.

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ

 

Повезани садржај