Археолошке припреме за изложбу „Прошлост у комшилуку“

22. новембар 2019.

 

Радионичарско археолошко дружење са децом настављено је и овог четвртка, 21. новембра у учионици ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој. Кустоси и археолози из Музеја града Београда, др Милош Спасић и Драгана Стојић, са ђацима и даље раде на оригиналном археолошком студијском материјалу.


Увелико су у току припреме за изложбу која је добила и свој датум - биће отворена 13. децембра у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
За њу треба спремити много тога, легенде, описе и паное, који ће објаснити другарима, наставницима, родитељима, пријатељима шта представљају необични и занимљиви археолошки предмети. Чему су служили, како су изгледали, од чега су били направљени, из ког доба потичу, ко их је користио...

Изложба има и назив који пуно говори: „Ранчићева кућа – прошлост у комшилуку“. Прави правцати археолошки налази које полазници радионице проучавају и обрађују, да поновимо, потичу са ископавања из баште Ранчићеве куће 1974. године...! Није шала. Прошлост је ту, у комшилуку, и ми из ње сазнајемо и учимо много тога.

*Едукативну археолошку радионицу Центра за културу Гроцка подржали су Секретаријат за културу града Београда и општина Гроцка.

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.