Kултурно наслеђе и туризам: Предавање о Гроцкој

14. фебруар 2020.

 

 

Гостујуће предавање о Гроцкој из области културног туризма на Високој туристичкој школи у Београду у оквиру предмета „Kултурно наслеђе и туризам“, биће одржано у четвртак 20. фебруара 2020. у 10 часова (Сала А5), са следећим програмом:

- Промоција филма „Грочанске приче“ аутора Небојше Илића Илкета, у коме су учествовали студенти и професори Високе туристичке школе, награђеног студентском наградом на фестивалу туристичког и еколошког филма Силафест 2019;

- Предавање о Винчанској култури - археолог Драган Јанковић, кустос Музеја града Београда;

- Предавање о културном наслеђу Гроцке, са посебним акцентом на Касно римској гробници у Брестовику - историчар уметности и кустос Зорица Атић, директор Центра за културу Гроцка.

Гостујуће предавање је осмишљено као вид упознавања са богатом културном баштином у окружењу и атрактивним београдским локацијама, у сусрет 42. Међународном сајму туризма који се одржава 20-24. фебруара у Београду.

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.