ОНЛИНЕ и ПИКНИК трибина: Један дан у животу Прабеограђанина

13. септембар 2020.

 

 

Трибином „Један дан у животу Прабеограђанина“ Центар за културу Гроцка и Смиљана Попов, новинарка и ауторка серијала „Београд за почетнике“ у среду, 16. септембра у 18 часова започињу низ ПИКНИК-ТРИБИНА у Ранчићевој кући у оквиру манифестације „Дани европске баштине“. Уместо у студију, догађај се прати двоструко уживо, у сусрет публици: ПИКНИКОМ у башти Ранчићеве куће, као и ОНЛИНЕ на фб страни Центра за културу Гроцка.

Гост Смиљане Попов,  домаћице трибине Београд за почетнике је Драган Јанковић Лепи, археолог, легендарни кустос Музеја града Београда на археолошком налазишту „Бело брдо“, који Винчу познаје као сопствени џеп.

Уз обиље архивског материјала и играно-документарну истраживачку епизоду, прошетаћемо кроз прву европску цивилизацију која је никла - баш у Винчи, и у свету се препознаје под називом "винчанска култура".

Како се придружити ПИКНИК & ОНЛИНЕ ТРИБИНИ:

- ПИКНИК присуство у башти Ранчићеве куће, заштићном културном добру од великог значаја за нашу земљу, познатом по чаробном амбијенту, реализује се уз примену актуелних мера заштите - и пријављивање у инбокс фб стране Центра за културу, или на тел. 011 850 2321 (Центар за културу Гроцка).

- ОНЛИНЕ улаз на фб страни Центра за културу Гроцка је слободан, на следећем линку:
https://www.facebook.com/kulturagrocka/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDGG2Sih-6Ny0bAktl8N_PXiVu0vgrHslM-70sj3Uxj5gQmn6X6m4qheZq2ts4krYNufd9PFI5cUkvX

СВИ пријављени посетиоци могу понети пикник-ћебад, лежаљке и своје излетничке асесоаре, да у башти традиционалне српске куће из 18. века доживимо пикник-диван о нашој монументалној прошлости.

СВЕ што сте желели да знате о винчанској култури, а нисте имали кога да питате.

Чекамо Вас.

Организатори: Центар за културу Гроцка и Смиљана Попов „Београд за почетнике“

Техничка платформа: OCOLO digital, студио за дигиталне технологије

Реализацију догађаја подржали су Министарство културе и информисања Републике Србије, Секретаријат за привреду Града Београда и Градска општина Гроцка.

*Имајући у виду да су на снази мере заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19, моле се сви посетиоци да се приликом уласка у простор Ранчићеве куће придржавају прописаних превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.

 

 

Повезани садржај