Припреме за археолошку изложбу у Ранчићевој кући

06. децембар 2019.

 

Радионичарско археолошко дружење са децом настављено је у четвртак 4. децембра у библиотеци ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, а потом и у Ранчићевој кући, седишту Центра за културу Гроцка.

Кустоси и археолози из Музеја града Београда, др Милош Спасић и Драгана Стојић, са ђацима раде на оригиналном археолошком студијском материјалу, а сада су обављене завршне припреме за изложбу која ће бити отворена у петак 13. децембра у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка у 19 часова.

За поставку су се овом приликом спремали финални детаљи: исписивале легенде и постављали панои који ће другарима, наставницима, родитељима, пријатељима шта представљају необични и занимљиви археолошки предмети који су изложени. Чему су служили, како су изгледали, од чега су били направљени, из ког доба потичу, ко их је користио... Изложба има и назив који пуно говори: „Ранчићева кућа – прошлост у комшилуку“.

Прави правцати археолошки налази које полазници радионице проучавају и обрађују, да поновимо, потичу са археолошких ископавања из баште Ранчићеве куће 1974. године. Прошлост је ту, у комшилуку, и ми из ње сазнајемо и учимо много тога.

*Едукативну археолошку радионицу Центра за културу Гроцка подржали су Секретаријат за културу града Београда и општина Гроцка.


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ

 

Повезани садржај