Припреме за археолошку изложбу у Ранчићевој кући

06. децембар 2019.

 

Радионичарско археолошко дружење са децом настављено је у четвртак 4. децембра у библиотеци ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, а потом и у Ранчићевој кући, седишту Центра за културу Гроцка.

Кустоси и археолози из Музеја града Београда, др Милош Спасић и Драгана Стојић, са ђацима раде на оригиналном археолошком студијском материјалу, а сада су обављене завршне припреме за изложбу која ће бити отворена у петак 13. децембра у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка у 19 часова.

За поставку су се овом приликом спремали финални детаљи: исписивале легенде и постављали панои који ће другарима, наставницима, родитељима, пријатељима шта представљају необични и занимљиви археолошки предмети који су изложени. Чему су служили, како су изгледали, од чега су били направљени, из ког доба потичу, ко их је користио... Изложба има и назив који пуно говори: „Ранчићева кућа – прошлост у комшилуку“.

Прави правцати археолошки налази које полазници радионице проучавају и обрађују, да поновимо, потичу са археолошких ископавања из баште Ранчићеве куће 1974. године. Прошлост је ту, у комшилуку, и ми из ње сазнајемо и учимо много тога.

*Едукативну археолошку радионицу Центра за културу Гроцка подржали су Секретаријат за културу града Београда и општина Гроцка.


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.