"Путујући кабинет историје за ђаке" за школарце у Гроцкој

26. децембар 2019.

 

У основној школи ,,Илија Гарашанин" у Гроцкој у четвртак 26. децембра одржана је последња овогодишња радионица популарног серијала „Београд за почетнике“ под називом ,,Кад историја оживи", која се реализује у оквиру пројекта ,,Путујући Кабинет историје за ђаке".

Кабинет "ради" у тандему новинарке и ауторке Смиљане Попов и историчара Дејана Ристића, стручног консултанта, а у Гроцку је дошао у сарадњи са Центром за културу Гроцка, као и школом и општином Гроцка. Програм је подржан од стране Министарства културе и информисања, и то с разлогом. А разлоге смо имали задовољство да доживимо у интерактивном дружењу са данашњим гостима, и домаћинима – основцима из Гроцке, ђацима Љиљане Милосављевић, наставнице историје.

Тема трибинског дружења и заљубљивања у историјске догађаје била је средњевековна Србија. Витезови, светитељи, владари и поданици „осветлили“ су мрачни средњи век, који, како се испоставило, и није тако мрачан, већ је веома занимљив и интригантан. Било је то велико претпразнично финале пројекта кроз који је током 2019. године прошло више стотина дивних, паметних и радозналих ученика, као и њихових наставника, широм Београда.

Наши гости су након трибине са Зорицом Атић, кустосом и директором Центра за културу Гроцка обишли „Легат др Александра Костића“ у Грочанској чаршији који је постао незаобилазан за све посетиоце из области културе.

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ

 

Повезани садржај

23јануар2020
ТВ поздрав из Гроцке са Смиљаном Попов

ТВ поздрав из Гроцке са Смиљаном Попов

23 јануар 2020

Познато ТВ лице, Смиљана Попов, новинарка и ауторка серијала о лепотама и занимљивостима Београда, посетила је Гроцку трагом нових прича.