Отворена је дечја изложба „Креирај разгледницу - Гроцка на Дунаву“

05. април 2022.

 

Изложба дечјих ликовних радова „Креирај разгледницу - Гроцка на Дунаву“ представљена је у петак 1. априла у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, пред бројном публиком из свих насеља општине Гроцка. Поставка се реализује по истоименом конкурсном позиву општине Гроцка у сарадњи са установом културе, а пред учесницима је био задатак да ликовним путем, у форми разгледнице коју би некоме упутили, ликовно уобличе особености свог краја.

- Конкурс је осмишљен са жељом да промовише вредности локалне средине, благословене лепотом природе и ансамблом драгоцене културне баштине, и уједно подстакне радозналост деце и младих да их упознају, истраже, заволе – и чувају, нагласила је Зорица Атић, кустоскиња и и директорка установе. На дечјим радовима нашли су се винчанска култура, манастире и цркве, река Дунав, аде, воћњаци, виногради, Грочанска чаршија, народно неимарство...
 
Овом приликом, у знаменитом варошком дому Београда додељене су пригодне награде за најуспелије радове, али и бројне похвале и захвалнице. На конкурс се одазвао велики број основаца, предшколаца и средњошколаца општине Гроцка, а Ранчићева кућа је била претесна да прими све посетиоце, па су присутни уживали и у лепоти неговане баште старог здања. Догађају су присуствовали, поред родитеља и деце, и бројни наставници, представници образовних установа, као и директорка ПУ „Лане“ Вера Миланов са сарадницима.
 
Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој, Нађа Младеновић, виолина, Мила Кијевчанин, Арсеније Савковић, гитара, Маргита Будимлија, клавир.
 
Поставка траје до 13. априла. Добро дошли!

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.


 

Повезани садржај