Ранчићева кућа: Отварање изложбе „Оностраност идентитета тела у слици“ новосадске уметнице Марије Јевтић

13. фебруар 2017.

 

Драги пријатељи, позивамо Вас да у петак, 17. фебруара 2017. године у 19 часова присуствујете отварању самосталне изложбе слика под називом „Оностраност идентитета тела у слици“ ауторке Марије Јевтић, у галеријском простору Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој. Поставка траје до 6. марта 2017. године.

МАРИЈА ЈЕВТИЋ (1990) рођена је у Љубовији. Након завршене Средње уметничке школе у Ужицу, дипломирала је 2013. године на Академији ликовне уметности у Новом Саду, одсек сликарство, у класи проф. Душана Тодоровића. Након завршених мастер студија, године 2016. уписује докторске студије на Природно математичком факултету у Љубљани, смер графички дизајн, под менторством Хелене Томц. Чланица је УЛУС-а, као и удружења Modern ITC World и организације „Нова поента културе“ која се бави осликавањем мурала, Нови Сад. Учествовала је на преко 300 групних изложби у земљи и иностранству, и остварила је 22 самосталне изложбе.

Добитница је више награда за сценографију и цртеж; поседује Лиценцу за перформанс-уметника, под менторством Марте Јовановић, Београд. Поред сликања и цртања бави се перформансом, илустрацијом, осликавањем мурала. Учесница је бројних интренационалних и националних ликовних колонија, као и Еrasmus пројеката. Живи и ради у Новом Саду.

На отварању изложбе представиће се ученици Основне музичке школе у Гроцкој:

1. Јована Узелац, 1. раз., „Сонатина“-Вилтон, кл.Петра Божовић;

2. Илија Ивковић, 1. раз., “Валцер на леду“ - Флечер, кл. Маријана Калинић;

3. Растко Ивковић, 2. раз., “Сонатина“-Вилтон,“ "Сонатина" - Мајлт, кл.Маријана Калинић;

4. Дуња Живанчевић, 3. раз., “Сонатина" - Дијабели, кл.Петра Божовић;

5. Јована Зуровац, 4. раз., „Каприс“ - Веберн и „Валцер“ -Мајер, кл.Александра Стевановић;

6. Хелена Вилотић, 3. раз., “Сонатина Ц-дур “ - Дијабели, кл. Петра Божовић;

7. Милица Стојадиновић, 5., раз.“Сичилијана“ -Цицарос, кл. Маријана Калинић.

 

Повезани садржај