Отворена је изложба СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА у Ранчићевој кући

31. јул 2021.

 

Свечаност отварања групне изложбе „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља 46 аутора, уприличено је у Ранчићевој кући, седишту Центра за културу Гроцка (Мајевичка 9). Изложбу је отворила Зорица Атић, директорка установе, а за музички део угођаја био је задужен Милош Спасић, пијаниста, наставник у ОМШ "Невена Поповић" у Гроцкој.

У наставку вечери, одржано је и свечано отварање 23. Ликовне колоније у оквиру 53. Грочанских свечаности у 20 часова на летњој сцени Градске општине Гроцка у „Грочанској чаршији“, када је наступио познати рок састав Ana & The Changes.
 
СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА: Излагачки концепт групне поставке „Стваралачка Гроцка“ има за циљ представљање разноврсности креативних потенцијала и продукције великог броја аутора и уметника који живе и раде на територији општине Гроцка.
Учесници су академски ликовни и примењени уметници, чланови уметничких удружења УЛУС и УЛУПУДС, студенти уметничких школа и факултета, афирмисани неакадемски ствараоци, и уопште, активни аутори чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности.
 
Концепт је усмерен на излагање радова из актуелне продукције, настале у протекле две године, и то: слика, цртежа, графике, накита, ситне пластике, скулптуре мањег формата, фотографије, занатских рукотворина, дизајна текстила…
 
Ауторка концепта „Стваралачка Гроцка“ који траје од 2015. године у виду годишње изложбене смотре је Зорица Атић, дипл. историчарка уметности - кустос.
 
Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће, варошке куће с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе/народног неимарства од великог значаја за Републику Србију.
 
* У циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19, посетиоци су у обавези да се придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.
 
Изложба „Стваралачка Гроцка“ траје до 6. септембра.
 
Добро дошли!
 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

Текст: Зорица Атић, историчар уметности-кустос.

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.