Групна изложба дечјих радова „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА НА ДУНАВУ“

29. март 2022.

 

Изложба дечјих ликовних радова „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА НА ДУНАВУ“ биће отворена 1. априла у 19h у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка (Мајевичка 9, Гроцка-Београд). Овом приликом, биће додељене и пригодне награде за најуспелије радове.

На отварању изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој.

Дечја изложба се реализује по конкурсном позиву Градске Oпштине Гроцка у сарадњи са Центром за културу Гроцка. Ликовни конкурс „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА НА ДУНАВУ“ намењеном деци и младима са територије општине Гроцка.

Конкурс је осмишљен са жељом да промовише вредности локалне средине и подстакне радозналост деце и младих да упознају и истражују своје окружење.

Пред учесницима је био задатак да ликовним путем, у форми разгледнице коју би некоме упутили, ликовно уобличе особености свог краја (археолошка налазишта, винчанску културу, манастире и цркве, реку Дунав, аде, воћњаке, винограде, Касно римску гробницу у Брестовику, народно неимарство...).

Стручни и независни жири је имао пред собом озбиљан подухват, будући да су на конкурс приспели радови из бројних основних школа широм општине Гроцка, затим одељења предшколске установе, као и креативних атељеа. Жири је радио у саставу: Јелена Виторовић, дипл. сликарка ликовних уметности, ФЛУ, Београд, Милена Виторовић, дипл. сликарка зидног сликарства, ФПУ, Београд, Предраг Милошевић, дипл. примењени графичар, ФПУ, Београд.

Како су деца доживела тему и на које све начине осмислила и креирала своје разгледнице, сазнаћемо у петак 1. априла, приликом отварања догађаја.

Изложба траје до 13. априла 2022. године. 

Добро дошли! 

 

 

Повезани садржај