Изложба „ТОП 50“ Давида Вартабедијана и наступ Ice Cream Man-а

01. јун 2019.

 Изложба рок графика „ТОП 50“ београдског графичара и дизајнера Давида Вартабедијана отворена је у петак 31. маја 2019. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка и заштићеном културном добру Републике Србије.

Пред бројном публиком представљена је поставка чији назив алудира на музичке Топ листе, а састоји се од илустрација приређених у различитим форматима, одабраних међу неколико стотина радова насталих за потребе „Хит Стране“ Политикиног Забавника. Ова рубрика у најстаријем недељном магазину у Србији намењеном узрасту младих од 7 до 107, из недеље у недељу прати актуелну домаћу и инострану музичку сцену. Радови изведени у комбинованој техници, у споју цртежа, калиграфије и текста, илуструју многобројне домаће и иностране музичаре, о којима је аутор, као новинар и музички критичар писао у оквиру „Хит Стране“. Као декор поставке, у изложбеним витринама своје место су нашли и поједини бројеви „Политикиног забавника“. Изложба траје до 18. јуна 2019. године.

Након отварања догађаја, у оквиру музичког програма установе „Музичка башта“ у Ранчићевој кући наступио је и једночлани бенд Ice Cream Man. Мића Луковић, вокал, гитара, усна хармоника, перкусије - бас бубањ, stomp box и hi hat, енергијом и звуком парира великим инструменталним саставима. У амбијент варошког дома Гроцке и кишно вече у бујном зеленилу неговане баште, унео је топли звук сировог блуза и старинског фолка, интерпретиран на модеран начин, и обогаћен звуцима усне хармонике.

Изложба траје до 18. јуна 2019. године. 
Програм „Музичка башта“ је ове године подржан средствима Министарства културе и информисања РС, као и градског Секретаријата за културу.

 

Повезани садржај