Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

19. јануар 2021.

 

Годишња смотра дечјих радова

ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2020.

Ранчићева кућа, 22. јануар – 10. фебруар 2021.

 

            Традиционална годишња смотра дечјих радова под називом „Ликовно путовање“, насталих на Ликовној радионици установе, биће доступна за посетиоце од петка 22. јануара у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Изложба дечјих радова под слоганом „Ликовно путовање 2020“ дели изобиље и лепоту дечјег ликовног стваралачког израза.

Поставка обухвата одабир најуспешних остварења чији су творци деца и ученици школа у три насеља Општине Гроцка - у Гроцкој, Врчину и Калуђерици, узраста од 6 до 11 година. Радионицу Установе успешно су водиле сликарке Марион Дедић и Мика Ловре, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.

Прилагођавајући се новонасталој ситуацији изазваној пандемијом, пролећни циклус „Ликовног путовања 2020” највећим делом се реализовао путем интернет мреже и био је отворен не само за устаљене полазнике, већ и за сву заинтересовану децу широм Србије. Стваралаштво је било вид креативне борбе, средство којим су се превазилазиле непознанице и неизвесност, а одзив на задате теме био је изненађујуће велики.

Од далеке прошлости до савремености, инспирација су били: винчанска култура, касноримска гробница у Брестовику, стари град Жрнов, река Дунав, народно неимарство, стари занати, пејзажи, маске, Абориџини, годишња доба, стрип, поезија, музика, омиљени дечји кућни љубимци и дивље животиње, птице, путовања Србијом, знамените личности, мртва природа, портрет, аутопортрет, слободне теме и бројне друге. Изложени дечји радови изведени су: угљеном, глином, сувим и уљаним пастелом, кредама у боји, темпером, картонима и колаж папирима, фломастерима, тушем, оловкама... Ликовна радионица се у свом креативно-едукативном сегменту укључивала у обележавање значајних јубилеја и манифестација, при чему су походима ликовног путовања „Дани европске баштине” постали -  незаобилазна станица.

Изложба дечјих радова „Ликовно путовање“ у Ранчићевој кући траје, уз примену актуелних безбедоносних мера, до 12. фебруара 2021. године. Добро дошли!

 * Догађај ће бити представљен без свечаности отварања, у складу са здравственим препорукама и актуелним мерама заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19. Посетиоци се током трајања изложбе придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.

 

Повезани садржај

22јун2021
„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

22 јун 2021

Концертом класичне музике за два клавира „Музика за понети“ на летњој сцени Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, представио се клавирски дуо у саставу