Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

19. јануар 2021.

 

Годишња смотра дечјих радова

ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2020.

Ранчићева кућа, 22. јануар – 10. фебруар 2021.

 

            Традиционална годишња смотра дечјих радова под називом „Ликовно путовање“, насталих на Ликовној радионици установе, биће доступна за посетиоце од петка 22. јануара у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Изложба дечјих радова под слоганом „Ликовно путовање 2020“ дели изобиље и лепоту дечјег ликовног стваралачког израза.

Поставка обухвата одабир најуспешних остварења чији су творци деца и ученици школа у три насеља Општине Гроцка - у Гроцкој, Врчину и Калуђерици, узраста од 6 до 11 година. Радионицу Установе успешно су водиле сликарке Марион Дедић и Мика Ловре, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.

Прилагођавајући се новонасталој ситуацији изазваној пандемијом, пролећни циклус „Ликовног путовања 2020” највећим делом се реализовао путем интернет мреже и био је отворен не само за устаљене полазнике, већ и за сву заинтересовану децу широм Србије. Стваралаштво је било вид креативне борбе, средство којим су се превазилазиле непознанице и неизвесност, а одзив на задате теме био је изненађујуће велики.

Од далеке прошлости до савремености, инспирација су били: винчанска култура, касноримска гробница у Брестовику, стари град Жрнов, река Дунав, народно неимарство, стари занати, пејзажи, маске, Абориџини, годишња доба, стрип, поезија, музика, омиљени дечји кућни љубимци и дивље животиње, птице, путовања Србијом, знамените личности, мртва природа, портрет, аутопортрет, слободне теме и бројне друге. Изложени дечји радови изведени су: угљеном, глином, сувим и уљаним пастелом, кредама у боји, темпером, картонима и колаж папирима, фломастерима, тушем, оловкама... Ликовна радионица се у свом креативно-едукативном сегменту укључивала у обележавање значајних јубилеја и манифестација, при чему су походима ликовног путовања „Дани европске баштине” постали -  незаобилазна станица.

Изложба дечјих радова „Ликовно путовање“ у Ранчићевој кући траје, уз примену актуелних безбедоносних мера, до 12. фебруара 2021. године. Добро дошли!

 * Догађај ће бити представљен без свечаности отварања, у складу са здравственим препорукама и актуелним мерама заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19. Посетиоци се током трајања изложбе придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.

 

Повезани садржај