Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2019“

14. јануар 2020.

 

Позивамо Вас да у петак, 17. јануара у 19 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, присуствујете отварању традиционалне изложбе дечјих радова под називом „Ликовно путовање 2019“, насталих на Ликовној радионици установе у Гроцкој, Калуђерици и Врчину.

Годишња изложба дечјих радова под слоганом „Ликовно путовање“ и ове године дели са нама изобиље и лепоту дечјег ликовног стваралачког израза. Ликовна радионица Центра за културу Гроцка већ низ година представља креативни простор у којем се кроз ликовно-истраживачку игру и учење стичу основе визуелне уметности, негује и подржава дечје стваралаштво, развија интересовање и љубав према ликовној култури и уметности, и као таква подржана је од стране Секретеријата за културу града Београда.
Приликом отварања изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој.

Поставка обухвата одабир најуспешних остварења чији су творци деца и ученици узраста до 11 година. Ликовно путовање 2019”, приказ је цртежа, слика, скулптура и уметничких објеката насталих у оквиру рада три радионице које су се одвијале у сарадњи са основним школама ,,Милоје Васић” у Калуђерици, ,,Св. Сава” у Врчину, и школи ,,Илија Гарашанин” у Гроцкој. Радионице установе су успешно водиле сликарке Мика Ловре и Марион Дедић, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.

„Ликовно путовање“ траје до 4. фебруара 2020. године.

Добро дошли!

 

Повезани садржај