Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2019“

14. јануар 2020.

 

Позивамо Вас да у петак, 17. јануара у 19 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, присуствујете отварању традиционалне изложбе дечјих радова под називом „Ликовно путовање 2019“, насталих на Ликовној радионици установе у Гроцкој, Калуђерици и Врчину.

Годишња изложба дечјих радова под слоганом „Ликовно путовање“ и ове године дели са нама изобиље и лепоту дечјег ликовног стваралачког израза. Ликовна радионица Центра за културу Гроцка већ низ година представља креативни простор у којем се кроз ликовно-истраживачку игру и учење стичу основе визуелне уметности, негује и подржава дечје стваралаштво, развија интересовање и љубав према ликовној култури и уметности, и као таква подржана је од стране Секретеријата за културу града Београда.
Приликом отварања изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој.

Поставка обухвата одабир најуспешних остварења чији су творци деца и ученици узраста до 11 година. Ликовно путовање 2019”, приказ је цртежа, слика, скулптура и уметничких објеката насталих у оквиру рада три радионице које су се одвијале у сарадњи са основним школама ,,Милоје Васић” у Калуђерици, ,,Св. Сава” у Врчину, и школи ,,Илија Гарашанин” у Гроцкој. Радионице установе су успешно водиле сликарке Мика Ловре и Марион Дедић, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.

„Ликовно путовање“ траје до 4. фебруара 2020. године.

Добро дошли!

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.