Отварање изложбе „Фрагменти радног дана“ и камерни дуо Turumtay & Зарић

17. јун 2019.

 

 

 

Изложба фотографија „Фрагменти радног дана“ аутора Стефана Милојевића и Кристине Радосављевић биће отворена 21. јуна у Ранчићевој кући – галерији Центра за културу Гроцка, са почетком у 20 часова. 
Поставка представља избор фотографија насталих у оквиру свакодневних теренских активности општинске службе за информисање. Изложба траје до 9. јула 2019. године.

У наставку вечери, у оквиру музичког програма установе „Музичка башта“ наступиће дуо Turumtay & Зарић. 
Kосмополитe са турским и српским коренима, Ефе Турумтеј и Никола Зарић живе у Бечу и наступају у земљамаширом света (Аргентини, Јапану, Бугарској, Грчкој, Словенији, Чешкој, Шкотској...). Називају их музичким алхемичарима који, путујући светом и великим бројем музичких стилова, оплемењују све чега се дотакну. Карактерише их финоћа камерне музике, отвореност према светској музици и радост у поезији звукова. Дуо је одабран од стране аустријског Министарства иностраних послова за промотивни програм „Нови аустријски звук музике 2018/19”.

- Фрагменти радног дана: Обичан радни дан може се претворити у несвакидашњи доживљај, уколико научимо да тако гледамо на окружење. Као део службе којој је задатак да прати сва дешавања у насељима велике и разуђене општине Гроцка, аутори су прошли сокаке Калуђерице, пентрали се брдима Трикорнијума, ишли путевима римских кохорти Римским а потом и Цариградским друмом кроз Камендол, посетили забране Живковца, војне бункере југословенске армије дуж Дунава, скривене плаже Брестовика, ушушкане и заборављене... И забележили своје утиске.

*Стефан Милојевић (1988) рођен је у Београду. Средњу школу за дизајн, смер графика, завршава 2007. године, а затим дипломира 2011. године на Академији лепих уметности, одсек за дизајн ентеријера и намештаја. Од 2010. је члан Удружења грађана „Имамо план“, са којима ради на више саобраћајно – урбанистичких решења за град Београд. Победник је конкурса „Свет за све“ Центра за развој инклузивног друштва (ЦРИД) 2010. године, и учесник тима који је 2013. освојио специјалну награду на архитектонском конкурсу за „Зарядье парк“, Москва. Живи у Гроцкој и ради у Градској општини Гроцка од 2013. године као координатор Канцеларије за младе, а потом фотограф и дизајнер у оквиру Службе за информисање.

*Кристина Радосављевић (1998) рођена је у Београду. Студент је Високе школе за пословну економију и предузетништво, смер право. Као изузетан ученик ОШ „Мића Стојковић“, изабрана је за представника школе на четвртом УНЕСКО кампу „Уметност нас спаја“. Активно се бави фотографијом последњих неколико година. Живи у Умчарима - Гроцка, а од фебруара 2018. године је као фотограф и монтажер ангажована у оквиру Службе за информисање Градске општине Гроцка.

Улаз је слободан. Добро дошли!


*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије - Министарства културе и информисања, средствима Града Београда - Секретаријата за културу, као и подршком ГО Гроцка и Аустријског културног форума у Београду.

 

Дневни лист ПОЛИТИКА у петак 21. јуна у оквиру културне рубрике "Предлог за вечерашњи излазак" најављује и препоручује културно вече у Ранчићевој кући у Гроцкој: изложбу "Фрагменти радног дана" Стефана Милојевића и Кристине Радосављевић, и наступ камерног дуа Turumtay & Зарић у "Музичкој башти" установе.

 

seecult.org

 

Повезани садржај

26фебруар2020
Емисија ГОСТОЉУБЉЕ посвећена Гроцкој

Емисија ГОСТОЉУБЉЕ посвећена Гроцкој

26 фебруар 2020

Културно-туристички серијал "Гостољубље", емитује се на ТВ СтудиоБ, а грочанска епизода биће приказана већ у суботу 14. марта са почетком у 19 часова.