Отварање изложбе „Две удаљене теме“ Јелене Витаз

25. мај 2020.

 

Позивамо Вас да у петак29. маја 2020. године у 19 часова присуствујете отварању самосталне изложбе слика „Две удаљене теме“ ауторке Јелене Витаз у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој.  Изложбу отвара Зорица Атић, историчар уметности – кустос.

Приликом отварања изложбе  наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој.

Напомена: У складу са препорукама, свечани део догађаја биће уприличен на отвореном, на летњој сцени Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе.

ДВЕ УДАЉЕНЕ ТЕМЕ - Изложба слика Јелене Витаз је ликовно формулисана опсервација времена у коме ауторка живи и ствара. Поставка у галерији Ранчићеве куће обухвата више од 30 радова изведених у комбинованој техници на папиру и дрвету.

Према речима ауторке, „слика одражава али и ствара свет“.

Јелена Витаз (1960) рођена је у Оџацима. Мир и спокој војвођанске равнице понела је у прстима, очима, срцу. Дипломирала је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду 1985. године. Студије архитектуре јој отварају увид у тајне, значај и лепоту стваралаштва и ликовне културе. Тада се и развија љубав према слици, као и свест да је слика увек одраз неке стварности и истине.

Од 1986. године укључује се у највећи аматерски ликовни клуб бивше Југославије – Ђуро Салај. Слике путују – нижу се награде. Од 2001. године члан је сликарско-графичке секције УЛУПУДС-а. Учесник је на преко 60 групних изложби, од чега 6 међународних. Иза ње је 7 самосталних изложби. Од награда су јој најдраже: победник „Малог формата Србије“ 2014. и 2017. године. 

Улаз на догађаје је слободан. 

Добро дошли!

 

Повезани садржај

24септембар2020
Свечаност отварања изложбе „Народно градитељство – споменик културе данас“ за Дане европске баштине 2020.

Свечаност отварања изложбе „Народно градитељство – споменик културе данас“ за Дане европске баштине 2020.

24 септембар 2020

Гостујућа изложба „Народно градитељство – споменик културе данас“ Завода за заштиту споменика културе града Београда у Ранчићевој кући и "Дани европске баштине"