Отварање изложбе радова са 23. Ликовне колоније Гроцке

16. октобар 2021.

 

Колективна изложба радова насталих на 23. Ликовној колонији општине Гроцка представљена је у варошкој Ранчићевој кући, заштићеном културном добру Србије, уједно галерији и седишту Центра за културу Гроцка.

Смотра је окупила ликовне и примењене уметнике из Београда, Власотинца, Јагодине, Смедерева... који су за собом оставили двадесет радова у техникама уље и акрилик на платну, акварел, пастел, комбинована техника, фотографија... Учесници колоније били су др ум. Анамарија Вартабедијан, Немања Арсић, Мила Гајин, Јелена Виторовић, Милена Виторовић, Јован Спасић, Игор Мандић, Марион Дедић, Мика Ловре, Ивана Блечић Стефановић, мр Љубица Шакић, Милан Митровић, у селекцији Зорице Атић, историчарке уметности и директорке установе културе у Гроцкој.
 
- Ликовна колонија општине Гроцка отпочела је још 1998. године, у знаку концепта „Омаж слици“, као показатељ постојаности ликовне уметности. Међутим, пракса рада у Гроцкој није остала верна тематској концепцији. Уметници су из колоније у колонију у слику уносили емоције и импресије које је боравак у Гроцкој покренуо, опчињени реком и поетским крајоликом, а тема је била и остала једна: Гроцка на Дунаву. Организована као вид подршке ликовном стваралаштву, овогодишња колонија је протекла у знаку уметничке размене са Центром за културу Смедерево и Културним центром Власотинце, навела је селекторка Атић.
 
Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој, Маргита Будимировић, Наталија Михајловић,
Софија Остојић, Елена Матејић, клавир.
 
Изложба траје до 3. новембра, а реализацију је помогао градски Секретаријат за културу.Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај