Отварање празничне изложбе „Варошки салон“ у Ранчићевој кући

24. децембар 2019.

 

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА

празнична групна изложба

ВАРОШКИ САЛОН

среда 25. децембар у19 часова

Ранчићева кућа / Мајевичка 9 / Гроцка

 

Позивамо Вас да у среду25децембра у 19 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, аутентичном варошком дому, присуствујете отварању традиционалне новогодишње изложбе „Варошки салон“. Празнична групна изложба обухвата разноврсне радове ликовне и примењене уметности, продајног је карактера и траје до 15. јануара 2020. године.

Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић” у Гроцкој. 

             

Поставка обухвата радове преко тридесет ликовних и примењених уметника, као и одабраних неакадемских стваралаца и занатлија у галерији Ранчићеве куће, заштићеног културног добра и старог варошког дома Гроцке. Изложба је осмишљена у празничном духу радости и даривања као вид подршке стваралаштву, а посетиоцима и публици пружа јединствену прилику да себе и своје драге обрадују уникатним предметом или детаљем - који је рад сликара, вајара, или пак уметничког занатлије.

„Варошки салон“ ове године излаже радове у разноврсним техникама као што су акварел, уље на платну, пастел, графика, дигитална графика, фотографија и комбиноване технике, затим накит од сребра и бакра ручне израде, тематски израђене дрвене играчке, уникатне одевне детаље и предмете свакодневне намене...

*Ранчићева кућа у Гроцкој, споменик културе од великог значаја за Републику, данас је и галеријски простор Центра за културу Гроцка, установе културе градске општине Гроцка. Настала је крајем 18. века као породични варошки дом, чија се топлина народног неимарства по мери човека рефлектује и у 21. век.

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај