Отварање празничне изложбе „Варошки салон“ у Ранчићевој кући

24. децембар 2019.

 

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА

празнична групна изложба

ВАРОШКИ САЛОН

среда 25. децембар у19 часова

Ранчићева кућа / Мајевичка 9 / Гроцка

 

Позивамо Вас да у среду25децембра у 19 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, аутентичном варошком дому, присуствујете отварању традиционалне новогодишње изложбе „Варошки салон“. Празнична групна изложба обухвата разноврсне радове ликовне и примењене уметности, продајног је карактера и траје до 15. јануара 2020. године.

Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић” у Гроцкој. 

             

Поставка обухвата радове преко тридесет ликовних и примењених уметника, као и одабраних неакадемских стваралаца и занатлија у галерији Ранчићеве куће, заштићеног културног добра и старог варошког дома Гроцке. Изложба је осмишљена у празничном духу радости и даривања као вид подршке стваралаштву, а посетиоцима и публици пружа јединствену прилику да себе и своје драге обрадују уникатним предметом или детаљем - који је рад сликара, вајара, или пак уметничког занатлије.

„Варошки салон“ ове године излаже радове у разноврсним техникама као што су акварел, уље на платну, пастел, графика, дигитална графика, фотографија и комбиноване технике, затим накит од сребра и бакра ручне израде, тематски израђене дрвене играчке, уникатне одевне детаље и предмете свакодневне намене...

*Ранчићева кућа у Гроцкој, споменик културе од великог значаја за Републику, данас је и галеријски простор Центра за културу Гроцка, установе културе градске општине Гроцка. Настала је крајем 18. века као породични варошки дом, чија се топлина народног неимарства по мери човека рефлектује и у 21. век.

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.