Отворена изложба радова са 21. Ликовне колоније ГО Гроцка у Ранчићевој кући

05. новембар 2018.

 

 

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка је у петак 2. новембра пред многобројном публиком отворена изложба радова насталих на петодневној 21. Ликовној колонији Градске општине Гроцка.

Традиционална уметничка смотра је одржана у јулу месецу, у оквиру манифестације „Грочанске свечаности“, и једна је од укупно две ликовне колоније у оквиру Београда. На двадесетак радова у техникама уље и акрил на платну, комбинованој техници и различитим ликовним приступима на папиру, 12 учесника колоније приказало је своје виђење лепе вароши крај Дунава. Учесници колоније су др ум. Милица Црнобрња Вукадиновић, др ум. Предраг Лојаница, мр ум. Љубица Шакић, Жељко Виторовић, Немања Арсић, Весна Мартиновић Маровић, Милан Митровић Макаби, Тамара Миловић, Владимир Петровић, Стефан Петронијевић и Мила Гајин, а гости су били Иван Карафиловски и Ненад Стојков.
За њима су остале слике и цртежи, пријатељства и договори о даљој сарадњи, јер општина Гроцка ликовну смотру организује као вид подршке ликовном стваралаштву Републике Србије.

Изложбу је у име домаћина колоније отворила заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, а догађају су присуствовали члан већа ГО Гроцка за културу Зоран Марков са сарадницима, уметници, суграђани, љубитељи уметности.

Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, Анђела Михајловић, Невена Ђокић, Дуња Јарић, Бојан Милошевић, клавир, Љубица Мишић, Урош Савковић, хармоника, Михаило Јовичић, гитара. Изложба траје до 15. новембра.

Преузето са: www.grocka.rs

 

Повезани садржај