Отворена је изложба ЕХО ПОДРУЧЈА Софије Ракиџић у Ранчићевој кући

06. јун 2022.

 

Изложба слика и цртежа „Ехо подручја“ ауторке Софије Ракиџић, прва самостална изложба младе београдске уметнице, представљена је у петак 3. јуна 2022. године у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, заштићеном културном добру и чувеном варошком дому.

У техници пастел на папиру, уметница од скица у блоку до изведених радова средњег и великог формата, истражује слојеве идентитета српских, средњевековних манастира и аутентичног природног окружења, њихових токова и промена, као слојевити и вишезначни одјек прошлости који допире до савременог доба.
 
Изложбу је представила историчарка уметности Невена Богојевић, док је посетиоце са домаћим амбијентом такође бременитим традицијом и значењима, упознала Зорица Атић, директорка установе.
 
Приликом отварања изложбе, на летњој сцени Ранчићеве куће пред публиком која је уживала у летњем амбијенту и свечаном догађају, наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој, Лена Пантелић, виолина,Теодора Маторчевић, гитара, Немања Миленковић, Јелица Миленковић, Азарија Су Озсој, клавир.
 
Изложба траје до 21. јуна. Добро дошли!


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

 

Повезани садржај

06децембар2022
Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

06 децембар 2022

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Врчину током новембра месеца упознали су се са уметношћу два великана светске и француске уметности.

03децембар2022
Опчињеност Дунавом и културном баштином

Опчињеност Дунавом и културном баштином

03 децембар 2022

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 2. децембра представљени су радови дванаест ликовних и примењених уметника, настали на 24. Ликовној колонији