Отворено је "Ликовно путовање" у Ранчићевој кући

19. јануар 2020.

 

У Ранчићевој кући је 17. јануара пред многобројном публиком отворена групна изложба дечјих радова „Ликовно путовање“, насталих на ликовној радионици Центра за културу Гроцка током 2019. године.

Поставка обухвата одабир најуспешних остварења преко стотину деце - цртежа, слика, скулптура и уметничких објеката реализованих у оквиру рада три радионице за основце школа у Калуђерици, Врчину, и Гроцкој. Изложбу је отворила директорка установе Зорица Атић, а присутне су поздравиле сликарке Марион Дедић и Мика Ловре, које су успешно водиле ликовну радионицу културног центра.

Традиционална годишња смотра дечјег стваралаштва изнова плени својом непосредношћу уз изобиље и лепоту ликовног израза, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије. Коришћене технике и поступци били су колаж, вајање, зграфито, акварел, монотипија, висока штампа и комбиноване технике, а лични доживљај је заокружен применом материјала као што су угљен, креде у боји, колаж, темпере, картон, глина, суви и уљани пастел, фломастери, графитне и оловке у боји, водене боје...

Ликовна радионица установе временом је прерасла у креативни простор који подржава Секретаријат за културу града Београда. Циклус радионица, осим стицања основа визуелне уметности, негује и охрабрује дечје стваралаштво, подстиче радозналост и развија интересовање и љубав за ликовну културу и уметност.

Након отварања изложбе наступили су пригодним програмом ученици музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке, Елена Мијаилoвић, Анђела Јовановић, флаута, Давид Тобџић, Вук Митровић, Марија Томић, Растко Ивковић, клавир. „Ликовно путовање“ траје до 4. фебруара.

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ

 

Повезани садржај